Våra älskade bröd och bullar

Våra bröd bakas med känsla och passion och ekologiska råvaror. Vårt mjöl köper vi från den småskaliga producenten Warbo Kvarn i Sörmland samt Limabackakvarn i Halland. Alla vår bröd är surdegsbröd som bakas på härliga surdegar som vi i många fall tagit väl hand om i fler år. Det märks på smaken, kom gärna förbi och smaka själv.  Långa jäsningstider och ett omsorgsfullt hantverk ligger bakom varje bröd. Ett gott bröd måste få ta tid:) 

KLOVSJO.STENUGNSBAGERI-HARBAKAT-

Vi väljer leverantörer med omsorg 

Vi försöker alltid att välja våra leverantörer med stor omsorg. Det gör vi för att vet att det påverkar smak och välmående för dig som äter våra bröd och bullar. Vi är också måna om att köpa hantverksmässigt framställda råvaror för att det är viktigt för oss och dina smaklökar. Exempelvis är mjölet i Warbo stenmalt, mandelmassan är hantverksmässigt gjord av familjen Valdén, mjölken kommer från grannbyn och är inte homogeniserad , den levereras dessutom på dunk som går i retur vilket minskar antalet förpackningar. 

Våra bullar

Vi har alltid härliga bullar och bröd, vaniljkringlor, kardemumma- kanel och krämbullar mm. Även bullarna är bakade på ekologiska mjöl. Vi använder självklart inte heller några tillsatser i våra bullar. Bara naturliga råvaror!

Brödfavoriter från Klövsjö

Här har vi samlat våra brödfavoriter som alltid hittar hos oss. Se även innehållsförteckning för allergier osv.

Klövsjö Levain

Lantvetemjöl, vetesurdeg, vatten, havssalt, 1g jäst/lit vatten.

Nötbröd

Vetemjöl*, vatten, hasselnötter*,valnötter*, stenmalet rågmjöl*, rågsurdeg*, jäst, havsalt och pumpa kärnor*

Rågbröd

Rågsurdeg, virvel rågmjöl, veterustik o havssalt.

Solros & tranbärsbröd

Stenmalet vetemjöl*, vatten, solrosfrön*, stenmalet fint rågmjöl*, rågsurdeg*, aprikoser*, maltsirap, torkade tranbär*,krossadråg*,linfrö*, havssalt, jäst & havregryn*.

Nöt & Frukt

Stenmalet vetemjöl*,  rågsurdeg*, grovt stenmalet rågmjöl*, vatten,  stenmalet grovt grahamsmjöl*, aprikoser*, fikon*, solrosfrön*, mandel*, valnötter*, havsalt, jäst och kanel*.

Rågbröd med kaffe

Vetemjöl*, vatten, rågmjöl*, rågkross*, Rågsurdeg*, kaffe*, farinsocker, havsalt & jäst.

Dinkelbröd

Virvelmalt dinkelmjöl, lantvete, fjällvatten , vetesurdeg o havssalt.